sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ensimmäinen tutustuminen lähikuppilaan

Schlot 30.8.2013

Aloitin Berliinin jazztarjontaan tutustumisen korttelin päässä asuinpaikasta olevasta Kunstfabrik Schlotista. Klubin lisäksi paikassa toimii ilmeisesti jonkinlainen jazz-koulu ym kulttuuritoimintaa. Pitää selvittää tarkemmin ja palata asiaan myöhemmin. Schlotissa on keikkoja melkein joka ilta; jazzin lisäksi on jonkin verran teatteria, komediaa ynnä muuta. Pääosin konserttitarjonta vaikuttaa olevan aika perinteistä jazzia. Oman säväyksensä tuovat jazz-koulun opiskelijoiden konsertit ja lasten päivät. Joka viikko on ilmaiskonsertteja, joissa on vapaaehtoinen kannatusmaksu (yleinen tapa Berliinissä – ihmiset kuulemma oikeasti maksavat myös jotain). Jos on lipunhinta määritelty, se on yleensä 10 euron kieppeillä, mikä tuntuu olevan täällä melko yleinen hinta.

Paikka on kellaritasossa mutta helposti lähestyttävä ja siisti. Paikassa on matala esiintymislava ja hyvä akustiikka. Tarjoilu on suoraan pöytiin, kuten täällä yleisesti on (suomalaisen on vaikea tottua). Palvelu on kohteliasta ja hinnat suomalaisittain edulliset, täällä keskitasoa: olut maksaa 3,50 ja pikkusuolaiset, kuten kinkkuvoileivät noin 3 euroa.

Unohdin tehdä tarkempia merkintöjä ja unohdin jo esimerkiksi bändin nimen. Netistäkään ei enää löydy elokuun tietoja. Lupaan olla huolellisempi jatkossa, kun jatkan blogimerkintöjä! Tämä menköön ekan blogikirjoituksen piikkiin. Seuraavassa kuitenkin nopeat muistot keikasta.

Perjantai-illan keikka ei ollut kovin vilkas, yleisöä oli ehkä kolmisenkymmentä henkeä. Pääsymaksu vapaaehtoinen, bändi soitti kaksi settiä. Ohjelmisto sisälsi Wayne Shorteria, Miles Davisia sekä bändin omia originaaleja. Kokoonpano oli perinteinen kvartetti: rummut, sähköbasso, piano, tenorifoni. Vähän liian pehmeä soundi ja tyyli minun makuuni, homma ei yltynyt kovinkaan villiksi. Yksittäiset muusikot olivat paikoin hyvinkin virtuoosisia mutta kokonaisuus ei ehkä ollut aina tasapainossa. Varsinkin basisti jäi mieleen monipuolisella soitollaan ja hyvällä groovellaan. Sooloissaan hän tilutti vähän liian nopeasti ylös alas ja ajatus ei ehkä aina välittynyt. Erittäin taitava kaveri joka tapauksessa, sain joitain ideoita itsekin. Harmi, kun ei nimi jäänyt mieleen. Pianisti oli myös pätevä. Yleisluonnehdinta keikasta: vauhtia ja monipuolisia biisejä oli mutta vaaraa ja yllätyksellisyyttä puuttui. Tunnelma oli ihan mukava, yleisö seurasi keikkaa erittäin keskittyneesti ja taputti asiaankuuluvasti. Paikka oli sellainen, että voi käydä toistekin.

PS. Pitää jatkossa ottaa myös kuvia. Mutta Schlottissa tulee käytyä varmaan toistekin, kun se kerran tuossa nurkan takana on. Voin siis vielä paikata huolimattomuuttani.

Kunstfabrik Schlot
Invalidenstrasse 117 (sisäänkäynti sisäpihalta, jonne pääsee myös Schlegelstrasse 26:n puolelta)
Mitte 10115.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti