perjantai 8. marraskuuta 2013

Ateljeekonsertti Varissuolla…. eiku Weddingissä

Kaupungin alueiden dynamiikasta kertoo aika paljon se, missä osissa on taiteilijoiden työtiloja. Painopiste Berliinissä saattaa olla siirtymässä Neuköllnistä Weddingiin, joka on turkkilaisten ja työläisten lähiö. Pieniä kaljapubeja, pelihalleja, kebap-paikkoja ja vanhoja tehdasrakennuksia. Näissä tehdasrakennuksissa on nykyään taiteilija-ateljeita, harrastuspaikkoja ja kotikutoisia kapakoita. Alueella on myös kuulemma joitain taiteilijaresidenssejä suomalaisille.

Yhdessä tällaisessa teollisuustilasta taidekäyttöön muokatussa paikassa koin  hauskan konsertin viime viikolla: Olaf Rupp –kitara, Tristan Honsinger –sello ja Antonio Borghini –kontrabasso. Tunnelma oli kuin yhtye olisi soittanut yksityisessä olohuoneessa, jollainen tila kai olikin. Korkea ateljeemainen huone oli vanhan teollisuusrakennuksen kolmannessa kerroksessa. Baaritiskin takaa tarjoiltiin viinoja ja kaljaa, tunnelma oli lämmin ja lähinnä toisilleen tuttuja ihmisiä muutama kymmentä. Meidän seurueellamme oli oma suomalaisten nurkkaus. Tästä huolimatta olo ei ollut ulkopuolinen vaan meidät otettiin vastaan hyvin. Kaikki olivat tuttuun saksalaiseen tapaan kohteliaita. Esiintyjille maksettiin vapaaehtoinen kannatusmaksu ja monet jäivät varmaan konsertin jälkeen paikkaan viettämään iltaa. Paikkaan piti saada erikseen kutsu, koska osoitetta ei haluta levittää laajalle.

Konsertti oli tosi hyvä. Nämä huippumuusikot olen nähnyt muillakin keikoilla täällä vietetyn syksyn aikana ja oikeastaan kutsu konserttiin tuli basisti Borghinin kautta, jonka näin kaverini kanssa keikalla Sowiesossa torstai-iltana (Alex von Slippenbachin johtama kvartetti soitti Monkin musiikkia).     


Mainio meininki, tällaista kaipaisin Suomeen enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti