torstai 24. lokakuuta 2013

Unohtuneita suosituksia: Sowieso

Sowieso

Weisestrasse 24


Ajattelin tästäkin paikasta kirjoittaa suosituksen. Olin täällä katsomassa keikkaa muutama viikko sitten mutta kiireiltäni en ehtinyt kirjoittaa itse keikasta. Nyt keikan muisto on sen verran himmennyt, että siitä kirjoittaminen ei olisi kovin mielekästä (vaikka hyvä veto olikin). 

Mutta asiaan: Sowieso – yksi keskeisistä improvisoidun musiikin keikkapaikoista. Pieni taidebaari, joka tarjoaa ohjelmaa kaikkina iltoina lukuun ottamatta joitain alkuviikon maanantai- ja tiistai-iltoja. Paikka on erittäin viihtyisä hämyinen olohuonemainen tila. Bändi soittaa alkovin kaltaisella erillisessä sopessa yhdellä seinustalla. Baaria pitää omalaatuinen herrasmies, joka tupakoi jatkuvasti. Virheät vanhat tapetit ja kullanruskea katto, jossa on koristekaiverruksia. Paikassa konsertoivat toistuvasti tunnetuimmat (ja myös hieman vähemmän tunnetut) improvisoidun skenen muusikot. Ainoa, mikä iltaa häiritsi oli huono ilma: paikka oli aika täynnä, ilma ei vaihtunut ja sisällä tupakoitiin runsaasti. Meinasi tulla vähän huono olo. Itse musiikki oli hienoa. Sowieson tarjontaa voi hyvin seurata echtzeitmusikin kalenterista.

Suomessa ei vastaavia omalaatuisia paikkoja liiemmin näy. Taitaa olla muutenkin niin paljon kaikkia säädöksiä ja lupa-asioita ravintolan perustamista vaikeuttamassa, että taidelähtöinen toiminta on väistämättä vaikeaa. Suomen alkoholilainsäädäntö on kuin Kekkosen ajoilta, mikä vaikeuttaa kaikkea mahdollista kulttuuri- ja viihdetoimintaa. Ylipäätään hauskanpito tehdään todella vaikeaksi. Tätä tilitystä voisin jatkaa pidempäänkin mutta jätän toiseen kertaan.


PS. Osoitteiden kanssa pitää olla tarkkana, koska Neuköllnissä on myös Weserstrasse, jossa on paljon ravintoloita (mm Gelegenheit). Samankaltaisia kadunnimiä on muitakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti